VilleSaarenketo

Muusikko-koomikko Ville esittäytyy

  • Ville on 1984-syntynyt, nykyään Stand up -koomikko sekä basisti. Onneksi myös kitaristi.
    Ville on 1984-syntynyt, nykyään Stand up -koomikko sekä basisti. Onneksi myös kitaristi.

Moro vaan! 
Olin jo varmaan ainakin vuosi sitten perustamassa blogia, mutta joku taka-ajatus päässäni vei voiton, jonka viesti oli tyyliin "Ei tähän maailmaan tarvita enää yhtään turhaa blogia, onhan tuolla netissä sisältöä. Keskity sä siihen esiintymiseen". Ja homma unohtui. En nähnyt tuottavani kenellekkään mitään arvoa blogi-kirjoituksillani.

Olen kuitenkin aina silloin tällöin päivitellyt kuulumisiani facebookissa, ja ihan objektiivisesti (eli semi-subjektiivisesti) katsottunakin välillä elämässäni tapahtuu todella mielenkiintoisia asioita sekä pääni ulkopuolella, että myös sisällä. Kai päässä pitää jotain "vikaa" olla, kun olen mm. jo kolme kertaa elämässäni sanonut itseni irti käytännössä varmoista työpaikoista, joissa kaikissa ehdin olla n. 1,5 vuotta/työpaikka. Ja kaikki vielä eri kaupungeissa! Mutta niistä lisää tulevaisuuden kirjoituksissa.

Lopulta päätin kirjoittaa tänne jotain vähän sen jälkeen, kun kirjoitin seuraavan jutun Muusikko-koomikko facebook-sivuilleni 13.11.2014:

"Tänään esiinnyin harjannostajaisissa. Oli kyl hauskaa: joku kiva mummeli toivoi että esittäisin Vesa-Matti Loiria. kokeilin lähtiskö naurava kulkuri lennosta, ja se kurkkunaurukähinä-juttu toimi kyl. Onneksi tajusin lopettaa ajoissa ja siirtyä takaisin bassoiluun.
Eilinen päivä oli kans jännä. Kävin kaupassa, ja pihalla viereisessä parkkiruudussa eräs rouva valitti, että auton avaimet ovat auton sisällä, ja koirakin oli autossa. Muutaman kokeilun jälkeen mietin mitä idolini macgyver tekisi tilanteessa, niin päädyin käymään parin kilsan päässä kotona, tulin takaisin pihtien ja sopivan ohuen rautatikun kans. Väänsin siitä koukun, joka saatiin ujutettua oven välistä juuri sisään ja saatiin se oven lukonavaajan ympärille. Vedin rautalangasta ja lukko aukes. JES! Rouva oli iloinen. Ja minä (+sain palkkionkin).
Ainoa vaan, että ihan 100% varma en ole että oliko se auto sen rouvan oma.
+Yleensä mun arki on sitä, että olen joko keikoilla tai kotona juomassa kaljaa ja pelaamassa kännykkäpelejä. Tosi paha poika.

No nyt viikonloppu vapaata, ja seuraava vapaa onkin joulun toisella puolen. Kelpaa! 
Tällasta meikällä, mites muilla?"

Ystäväni Piia Kärna rohkaisi kommentoimalla "Nyt vaan alat pitää virallista blogia noista sun keikoista ja muista sattumuksista.-))". Ja jonkinlaisen pohdinnan jälkeen tässä sitä nyt ollaan. Itse muuten tapasin Piian myös Harjannostajaiskeikalla. Ja näin ohimennen voin sanoa että jos haluat 100 % varmaa ja hyvää pianonsoitantaa tapahtumaan kuin tapahtumaan, niin häneen kannattaa olla yhteydessä.

Tämän esiintymisalan ehdottomasti parhaimpia puolia on päässä tutustumaan uusiin tyyppeihin. Vaikka Stand up -komediassa ollaan lavalla lähes aina yksin, niin keikkamatkat tehdään silti usein yhdessä. Joskus on jopa käynyt niin että keikkamatka on ollut se keikan hauskin osuus :D 

Stand up -komedialla ja musiikilla siis elätän itseni nykyään. Tai tarkemmin ottaen näiden kahden yhdistelmällä. Viimeksi (jos vanhempien tukea ei lasketa) sain rahaa muista kuin esiintymishommista toukokuussa 2013, kun sain vielä kerran opintotuen+asumislisän. Sen jälkeen ollaan menty keikkatuloilla. Mitään glamouria tämä ei todellakaan tässä vaiheessa ole. Itse olen todella hyvä esimerkki vanhasta sanonnasta "Ei ne isot tulot, vaan pienet menot". Aivan hyvin tässä on pärjännyt keikkailemisella jo 1,5 vuotta, kun tekee ruoat itse, asuu yhdessä toisen ihmisen (minun tapauksessa siis vaimoni) kanssa, jonka kanssa voi jakaa niin ruokakulut kuin autovakuutukset, jne. Kyllä me silti usein ravintolassa käydään, ja välillä jopa ulkomailla, mut silleen sopivasti!

Toinen ihminen, joka rohkaisi kirjoittamaan blogia omalla blogi-kirjoituksillaan, on mentalisti Pete Poskiparta. Hän puhui avoimesti masennuksestaan, ja hänen kirjoituksellaan hän oli antanut uutta toivoa ihmiselle, joka oli jo päättänyt lähteä tästä maailmasta "oman käden kautta". Eli helkkarin kova juttu! 
Linkki blogikirjoitukseen on tässä:
http://blogbook.fi/peteposkiparta/masentuneen-puheenvuoro/
Mä olen blogikirjoituksellani vasta onnistunut kertomaan, että miten autoon murtaudutaan. :/

Ehkä lopetan tällä kertaa kirjoitukset tähän. Tietyllä tavalla tällainen kirjoittaminen on minulle uutta, enkä oikein tiedä mikä näin esiintyjässä "lavan ulkopuolella" on mielenkiintoista, niin haluankin kysyä sinulta, lukijani, että mistä asioista sinä haluaisit kuulla minun elämään liittyen? Ikää on jo 4 päivää vaille 30 vuotta, eli olen mies lähes parhaassa kunnossa ja silti elämässä on ehtinyt tapahtua kaikenlaista ;)

Kommentoi alle ja jeesaa basistia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä tänne kirjoituksia tuntuu sopivan, että älä kainostele yhtään;)

Käyttäjän VilleSaarenketo kuva
Ville Saarenketo

No kirjotellaan siis! Koitan varmaan jatkossakin pitää kirjoittelut hyvin fiilispohjalta, joko vanhoja muistellen tai tulevaisuutta ihmetellen + tietysti nykyisyydessä kohkaten ;)